lørdag den 3. september 2011

Derfor droppede Esben sin store chance

Debat: Derfor droppede Esben sin store chance

(Debater denne artikel på vores facebookside, Klik Her)

Esben Knoblauch blev udvalgt af Marie Frank til at være duetpartner. Men udsigten til at blive kendt, fik ham til at takke nej.

Mange af os drømmer om at blive kendt. Det vidner et stigende antal talentshows og reality-programmer om.

Men det gælder ikke 27-årige Esben Knoblauch, som vi kunne opleve i aftenens premiere på DR-programmet "Skjulte Stjerner".

Ud af en række ukendte sangtalenter blev gademusikanten udset af Marie Frank til at være sangerindens nye partner. Men udsigten til mediehysteriet omkring tv-satsningen fik Esben Knoblauch til at takke nej.

- Jeg kunne simpelthen ikke overskue at være kendt. Det ville nok være en stor drøm for mange at være med, men det er det ikke for mig, siger han til bt.dk.

Som deltager i "Skjulte Stjerner" ville Esben Knoblauch, hvis han gik hele vejen, deltage i seks liveshows med professionelle musikere i den bedste sendetid på DR 1. Et oplagt udstillingsvindue for et ukendt talent.

- Jeg var da meget i tvivl, for man skal også gribe de muligheder, man får. Men jeg synes, kendisverdenen er overfladisk. Man skal på en eller anden måde sælge sig selv. Det er jeg ikke god til, fortæller sangeren, der i flere år har spillet gademusik med sine brødre i New York.

Går mod strømmen
De seneste år har danskerne oplevet et boom af nye reality-programmer, hvorfra navne som Sidney Lee (Singleliv), Amalie Szigethy (Amalies verden) og Susan K (Paradise Hotel) har gjort karriere.
En tendens som Esben Knoblauch ikke vil være en del af.

- Hvis man bliver berømt for nogle gode tanker, så er det fint. Men her bliver man jo kendt på, at der er nogle, der tjener penge på, at man bliver kendt. Det ville da være synd at komme frem på at lave noget helt andet, hvis jeg i stedet kunne komme frem på at spille gademusik i New York, fortæller Esben Knoblauch.

- Men jeg er helt klar på samfundsudviklingen. Jeg er selv lærer, og mange af børnene vil bare være berømte. Men jeg kan godt lide at gå mod strømmen, når jeg synes ting er tåbelige, siger han.

På næste fredag skydes det første liveshow i gang, når de otte duetter skal på scenen for første gang. Og selvom programmet skulle blive en succes, så vil Esben Knoblauch ikke fortryde sin beslutning.

- Det er jeg overbevist over, jeg ikke vil gøre. Jeg var lidt i tvivl i starten, men nu er jeg egentlig ret lettet, fortæller han.

Kilde: Artiklen er skrevet af Johan Lyngholm Pedersen fra BT

Ingen kommentarer:

Send en kommentar