fredag den 25. november 2011


Caster for Dansk Skuespillerkatalog, Tommy Duus, tjekker personlige oplysninger med de håbefulde børn. 
Foto: ROLAND PETERSEN
Drømmen om at blive stjerne

I hundredevis af håbefulde unge dukkede i går op til casting på Skuespillerskolen i Odense. De håber på at få roller i reklamer eller film
Odense: Papirerne knitrede, hænderne var svedige, øjnene fløj rundt, og det var svært at stå helt stille.
Fyens Stiftstidende var med til casting af unge mænd under 18 år. De var ni, som blev castet i den anden runde af de tre, der var planlagt i går.
Nicolai Hede Nielsen på 12 år var en af dem. Han fulgtes med sin mor og en kammerat til prøven.
- Jeg vil gerne lave noget mere end amatørteater og prøve at komme med i en kortfilm. Det er en stor drøm for mig at blive skuespiller, siger han.
Han får lov til at snuse til skuespilleriet til sommer, når han skal spille med i H.C. Andersen Festspillene i Den Fynske Landsby, men hans drømmerolle er hovedrollen i en romantisk komedie.
En anden, som var dukket op til casting, var Sean Bastian Littau Due på seks år, den yngste deltager i anden runde.
- Vi så i Fyens Stiftstidende i går, at der var casting, og min mand spiller selv en del skuespil. Så spurgte vi børnene (Sean og hans søster, red.), om de havde lyst til at prøve, og det ville de gerne, forklarer Seans mor Anja Littau Due.
Selve castingen synede ikke slem for udefrakommende. Der skulle tages billeder af drengene, og så skulle de holde et nummer op og sige deres navn og alder foran et videokamera. Men for drengene med de store drømme, var det nervepirrende.
Spændingen stiger i dagene, ugerne og månederne efter castingen, hvor de måske bliver ringet op af et produktionsselskab, som har set deres billede og video i skuespillerkataloget og vil have dem med i deres næste spillefilm, kortfilm eller reklame.
Det er dog langtfra alle, som bliver tilbudt roller, men caster for Dansk Skuespillerkatalog, Tommy Duus, havde et råd til drengene.
- Mange tusinde mødte op, da der var casting til Bøllebob-filmen. Chancen for at få en rolle er meget lille i film. Men i kortfilmene kan I få en rolle, der er stor nok til, at I får replikker, og det er godt. Man rykker temmelig meget op i hierarkiet, hvis man har haft en rolle før, sagde han.
Med det råd kunne drengene tage hjem og vente ved telefonerne, og næste casting for mænd over 18 år kunne gå i gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar