fredag den 25. november 2011

Det ligger i øjneneDet ligger i øjnene
MIDT-VEST AVIS
Avisannonce
X Factor og alle de andre drømmeprogrammer på tv har en effekt.

I hvert fald var flere hundrede fortrinsvis unge nordjyder for nylig mødt op til casting hos Dansk Skuespillerkatalog (DASK).

Indehaver Tommy Duus gjorde det klart, at han ikke kan love nogen noget, men der skulle være en pæn chance for at få tilbudt enten et rolle eller et job som statist.

For han caster i øjeblikket til 275 filmprojekter - reklamefilm, kortfilm og spillefilm. For at have mange emner at vælge imellem er DASK på turne i hele landet, og selv om der ikke er så mange filmindspilninger i Aalborg, så fik Tommy Duus alligevel tændt et håb hos de fremmødte på Det Hem’lige Teater.

Til sommer indspiller Thura Film nemlig en ny “Min Søster Børn”-film, og store dele af optagelserne er henlagt til Aalborg.

Filmserien stoppede for seks år siden med et eventyr i Ægypten, men nu tages tråden op igen, og de nye udfordringer begynder med “Min Søsters Børn i Nordjylland”.

- Så der bliver brug for rigtig mange statister, og holdet bag vælger selvfølgelig folk, der bor i området, for de er mest fleksible - og så

kender de jo også de steder, hvor der skal hentes sandwich, lød det opmuntrende.

Men ellers foregår stort set alle filmoptagelser i enten København eller Århus, så det gælder om at være mobil, hvis man har base i Nordjylland.

Mindre kan dog også gøre det.

- Det er fint at drømme om en rolle i en spillefilm, men det bedste for jer er at få en bærende rolle i en kortfilm. Og endelig kan I jo også bare gå i gang med at lave jeres egen film. I har jo alle sammen en mobil med kamera. Sværere er det ikke. Det gælder bare om at komme i gang, lød peptalken fra Tommy Duus.

De fremmødte til castingen er i første omgang kun blevet typecastet - det vil sige at de kommer til at indgå i en database med foto, navn og

alder, som filmselskaberne trækker på til grovsortering.

En del vil aldrig få tilbudt noget, men der vil også være nogen, som får tilbudt adskillige filmjobs.

Måske bliver en af dem 17-årige Casper Østergaard Pedersen fra Svenstrup, som går på Aalborghus Gymnasium.

Men i fritiden står den på teater. Både hos Det Hem’lige og i Morskabs-Theatret.

- Jeg gør det for at få noget mere erfaring, siger det unge stjernefrø, som har lidt småtravlt. Han skal nemlig skynde sig videre til

gennemspilning af “Skatteøen” med Morskabs-Theatret i Aalborghallen.

Det er dog tvivlsomt, om han lige passer ind en film med “Min Søsters Børn”.

I hvert fald blev Jonas under castingen udpeget som en lidt mørk og en type, der kunne spille narkoman. Især på grund af sine søvnige øjne.

Caster Tommy Duus mente sågar, at Jonas minder om en yngre udgave af Peter Reichhardts dystre figur (Sten) i filmen “Zappa”:

- Det ligger i øjnene. Øjnene er sjælens spejl, og sammen med musikken er det halvdelen af en film.


Mvh
Tommy Duus

Caster og indehaver

Ingen kommentarer:

Send en kommentar