mandag den 12. december 2011

Hvorfor er der altid kun castings i København?

Et spørgsmål jeg er blevet stillet et utal af gange, men der er mening med galskaben. Det første man skal forstå er at man ikke gør det for at genere nogen, men af praktiske årsager.

Langt de fleste produktionsselvskaber ligger i de større byer, rent faktisk bliver 90% af al fiktion produceret i København. Skuespillerne er også at finde i de større byer, hvor langt de fleste jobs for skuespillere findes. Så når skuespillerne er der samt produktionsmiljø med studier og filmarbejdere er logikken også at castingen afholdes i København eller i nogle tilfælde i Århus. Selv endda hvis store dele af produktionen skal indspilles i en hel anden by vælger man at afholde castings i København. Når skuespillerne er i københavn ville det være at fornærme dem ved at afholde en casting i Viborg, så skal de jo transportere sig selv helt til Viborg og det er jo ikke gratis. Så det korte svar er, man caster der hvor miljøet er, der hvor der ofte produceres og der hvor skuespillerne er. De der kommer udefra må enten til lommerne, eller pakke kufferten og finde en bolig i København... det ændre sig næppe!Men så er det jo godt at DASK-online har opfundet www.castselv.dk ;-)

Når det er sagt er der masser af castings i provinsen, bare ikke til de større projekter, men der er masser af kortfilmproduktioner og det er trods alt roller der er til at få fat i, så fortvivl ikke... der skal alligevel erfaring på CVet før du lander en seriøs rolle mm. du har en uddannelse!

Mvh
Tommy Duus

www.dask-online.dk
www.castselv.dk
www.kulturpuljen.dk
www.kortoggodt.info
www.fantasilaesning.dk


Ingen kommentarer:

Send en kommentar