mandag den 23. april 2012

Hvorfor overhovedet have en profil

Hvorfor overhovedet betale for at have en profil på www.dask-online.dk. Hvad får man for pengene og hvad er det overhovedet man betaler for?

Vi kunne forklare det meget kort, men vælger at give dig den lange forklaring. Det er nemlig vigtig for os, at få de "Rigtige" medlemmer. Vi skal have folk med ambitioner, ikke drømmere!

Man skal altid sætte sig ind i, hvad det er man melder sig til. Vi skal leve op til dine forventninger før du bliver tilfreds, ellers bliver du jo bare skuffet og vil sidde med en fornemmelse af, at du ikke fik valuta for pengene. Mange har en forudforståelse af hvad de tror de får, måske fordi at sådan er det andre steder, men det er den største fejlkilde til ikke at imødekomme ens forventninger.

Vi bøjer gerne tingene i neon. Du bliver næppe berømt af at være en del af vores netværk. Er berømmelse dit mål, skal du holde dig langt væk. Dem er der ingen der kan indfri, hverken os eller andre. Lad dig ikke tro anderledes. Vi har en masse roller som kan puste til berømmelsen, men det må aldrig være målet i sig selv.

Du bliver på ingen måde rig af at få roller i film. Mange filmroller er helt ulønnede, andre lønnes da godt, men der er mange om budet og talent er kun en lille flig af det samlede billede. HUSK på, at der kun er en der får rollen også selvom der er i hundredevis der har søgt. Arbejdsomhed, indstilling og netværk er det der gør at du kommer videre. Det er ikke os der giver dig jobbet, det er den indsats du lægger i det.

Vi caster skuespillere, som vores hovedgren og assistere andre castere og produktionselskaber i deres castingproces. Statister koordinere vi sjældent, men formidler disse opgaver i massevis. Ofte opgaver du finder eksponeret masser af andre steder end hos os. Denne formidling er blot en del af vores service, men har ofte ikke en værdi i sig selv, oftest fordi statistjobs slet ikke er lønnede eller forbundet med eksponering eller netværk i første led. Statistjobs giver heller ikke de store point til dit skuespillerCV.

Grundlæggende skal man forstå, at det er profilen der har værdien ved et medlemskab. Når man så skal have en betalende profil for at få adgang til kontaktoplysninger via opslag fra hjemmesiden, er det bare en del af den service vi tilbyder de medlemmer som betaler vores løn. En service der spare vores medlemmer fra at lede selv. Desuden giver opslagene dynamik og aktivitet på vores hjemmeside. Vi er jo også afhængige af, at folk kan se at der sker noget spændende. Men at fortælle, at det har (økonomisk) værdi, at du selv kan søge jobs, betale transporten og parkeringen, tage en ferie fridag, uden løn eller kompensation overhovedet kunne nok ikke være mere forkert. Nej, statistopgaver skal ses som hobbyaktiviteter, som du melder dig til når du har tid og lyst til en oplevelse og til at netværke. De fleste fodboldspillere vil vel også gerne kunne leve af det, det er bare ikke helt tilfældet. Langt de fleste gør det af sociale årsager og for oplevelserne.

Profilens værdi!
Din profil har en værdi fordi den ses af de "rigtige" mennesker der laver fiktionsfilm. Det du betaler for er adgangen til det netværk vi har været 14 år om at opbygge. Langt de fleste castings er såkaldte lukkede castings. Dvs. de slås ikke op som opslag, men casteren eller den producerende finder de profiler der søges direkte i databasen og kontakter dem med henblik på en casting. Så skal man ses i denne kontekst skal man have en profil. Med vores CastSelv system bliver denne del langt hen ad vejen reglen mere end undtagelsen de næste par år. Du sparer meget tid og mange penge på transport. Med CastSelv er din profilværdi øget betragteligt. (Læs mere her)Et meget godt eksempel er de hundredevis af reklamefilmcastings der er hvert år. Ikke kun til Tv men også til webben. Det skønnes at der produceres næsten 3000 kommercielle film om året i Danmark og tallet er stigende, trods krisen. Budgetterne bliver mindre af forskellige årsager, men antallet af produktioner stiger, ja det boomer til webben. Halvdelen af de 3000 reklamefilm anvender skuespillere eller statister i et eller andet omfang. Hvor mange af disse produktioner gør så deres casting åben? Ca. 3-8% eller: Stort set ingen. Årsagen ligger i tempoet reklamefilm produceres i, samt af konkurrencemæssige årsager. Når et bureau for go til en opgave er der oftest meget kort tid til at den skal i reklameblokken og et produkt der skal hemmeligholdes. Der er ikke tid til at vente på at den "rigtige" sender en mail om at vedkommen kan og har lyst og tid, eller at fortælle at nu kommer Bilka snart med et tilbud der sætter kunderne til vægs! Her ringer man til skuespilleren og aftaler hvad der skal aftales og så laver man en casting kort tid efter. Kun I tilfælde af meget lavtlønnede produktioner vil dette være en fordel. Ellers kunne den producerende ringe til de første 500 skuespillere, som I sidste ende ikke ville acceptere lønnen.

Opslag er en service, ikke en værdi i sig selv. Profilen er guld værd, hvis den ses af de rigtige og hvis du har en profil der er opdateret og hvor billedematerialet er i orden.

Vi håber at se dig som medlem i 2014

Mvh
Tommy Duus

www.dask-online.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar