onsdag den 29. august 2012

Få rollen i en reklamefilm!

Det kan lyde som en svær opgave, men er måske noget af det nemmeste overhovedet. Alt du skal gøre er at lave din egen reklamefilm med dig selv i hovedrollen.

Nu stiller du en masse spørgsmål! Hvem skal filme og klippe, lave manus osv, hvad skal det være en reklamefilm for, hvem skal se den og hvem gider lave film med mig?

Normalt er det filmproducerende der henvender sig til skuespillere, hvorfor ikke som skuespiller henvende sig til filmfolket. Mange gange handler det om at tage et initiativ. Når initiativer bliver til handling skaber det en dynamik. I dette tilfælde giver det dig erfaring med hele filmprocessen, men du bliver trænet i at netværke. Dit netværk betyder ALT for dine muligheder som skuespiller. Du kan vente på at andre har brug for dig, eller tage initiativ til at gøre noget for dig selv ved at involvere nogle andre.

Men hvorfor reklamefilm?

Reklamefilm er den korteste fiktionsform vi har. Dvs. hele processen fra idé til færdig film kan være kort, men eftersom du er igennem alle faser i produktionen giver det dig en hurtig og grundlæggende erfaring, hvor du som skuespilleren får en meget vigtig indsigt. Skuespillere som er af den opfattelse at det kun er deres rolle der skal fokuseres på, tænker forkert. Hvis du kender til dramaturgien, lidt til lyssætning, kameravinkler og klippestrategier... bliver du en meget bedre skuespiller foran kameraet.

Du kunne også lave kortfilm, men processen er ofte længere, men dog langt hen ad vejen den samme. Med reklamefilmen får du dig nogle hurtige produktioner til dit CV og NETVÆRK.

Læs her om 2 unge gør-det-selv-folk som vandt Nordens største reklamefilmkonkurrence foran alle profferne, kom i Go morgen Danmark og startede eget produktionsselskab... av! Klik her


Formålet!
Der skal altid være et større sigte end "bare" at lave reklamefilm. I den forbindelse afholder Dansk Skuespillerkatalog for 8. år i træk Nordens største idé- og reklamefilmkonkurrence, Kort&Godt.

En række virksomheder har meldt sig til konkurrencen, og til disse virksomheder kan du udvikle ideer til reklamefilm og evt. producere dem selv eller med dit netværk?

Der er 35.000 kr. at hente i kontant præmie. Vinderne kommer efter al sandsynlighed i Go morgen Danmark (Det plejer de).

Deadline er den 26. november... så det er bare med at komme i gang! Hvad venter du på?

Læs mere om konkurrencen på http://www.kortoggodt.info/2010/nyhedsmodul.asp?id=1401


Mvh
Tommy Duus

DASK-online

Ingen kommentarer:

Send en kommentar