mandag den 24. september 2012

Hvorfor får man sjældent svar når man søger en casting eller statistopgave?

Vi får ofte dette spørgsmål i forbindelse med vores mange castingopslag og statistopgaver som oftest ansøges ved at sende den producerende en mail. Det vækker meget tit harme eller frustration hos ansøgeren, at der ikke svares igen om man er købt eller solgt.

Vi kan fuldt ud forstå denne irritation og det er almindelig god skik at svare pænt tilbage også med afslag. Når virksomheder søger arbejdskraft er dette også kotyme og god stil som de fleste virksomheder retter sig efter. Når det er sagt er der stor forskel på hvorledes processen er hos en virksomheder der ansætter og en produktion, og det er den man skal sætte sig ind i for at få en forståelse for, hvorfor filmproducerende ofte ikke svare tilbage.

Når en producerende eksempelvis laver opslag på vores og andres sites er tilbagemeldingen ofte ret stor. Men det er absolut ikke argumentet for ikke at svare tilbage. Årsagen skal findes et helt andet sted.

Hvis vi eksempelvis står og skal bruge 100 statister og får 500 henvendelser, kunne vi jo godt give 400 afslag. Det ville tage et par timer, ja, men det ville være god stil. Nej, ofte er det mere komplekst. De 100 statister vi først laver aftale med kan af mange årsager blive forhindrede i at møde op. Havde vi nu afmeldt de 400 ville det at henvende sig igen, virke som om at man godt kan bruges i anden sortering, eller der vil være en overvejende sandsynlighed for at folk havde lavet andre aftaler. De gange hvor filmproducerende melder tilbage at de har hvad de skal bruge, skyder de ofte sig selv i foden. De risikerer slet og ret at stå at mangle folk. Det er lidt ufedt, nu man havde 400 andre der var interesserede.

- og det giver ikke meget mening først at give afslag efter at produktionen er i kassen.

I castingsammenhæng er princippet det sammen, langt hen ad vejen. Tommelfingerreglen er, at du først er dømt ude, når du har fået opslag eller at det offentliggøres at rollen er fundet. Ventetiden kan være ret ulidelig, det ved vi... og vi tænker på det, men vores prioritering i den sidste ende er først at finde den rigtige til filmen.

Håber det svar gav lidt afklaring...


Mvh
Tommy Duus

www.dask-online.dk


Ingen kommentarer:

Send en kommentar