torsdag den 6. juni 2013

Drømmer du om at blive skuespiller?

Drømmer du virkelig om at blive skuespiller? Tænk lige over denne formulering.
Spørgsmålet er, om du drømmer om at blive skuespiller, eller om hvorvidt du har ambitioner om at blive skuespiller. Det er milevidt forskel. Hvis du drømmer, er du noget du håber sker en dag, lidt ved en tilfældighed. Har du ambitioner, er det noget du retter din energi og din tid hen imod.

Mange der drømmer om en skuespillerkarriere venter på, at tingene sker og at man er heldig og får en rolle en dag ved at møde til casting. Men der er ikke noget der er mere forkert. Du får ikke rollen ved et tilfælde, men fordi du er dygtig til at udfylde denne, og overtrumfer alle andre der var til casting.

Det fordre at du selv er opsøgende, netværksparat, i træning og er forberedt. Jeg ser alt for ofte skuespillere der ikke er forberedte til castings. Ikke i den forstand at de ikke kan teksten, det kan de fleste, men at de slet ikke har sat sig ind i hvad de er til casting til og hvad rollen indebære. Mange har den lidt uheldige tendens, at møde op til castings for træningens skyld. Der er ikke noget mere netværksnedbrydende når vi på den anden side af kameraet finder ud af, at du alligevel ikke kan være med på de angivede optagedage. Vi ringer ikke til dig igen.

Der er kun en der får rollen. Når der så har været 50 til casting på rollen giver det jo selvsagt 49 afslag. Men det har ikke været spild af din tid, hvis du har været forberedt, er kommet til tiden, har vist interesse og er i træning. Så ringer vi til dig igen, fordi du er dygtig og har den rette instilling. Dig vil instruktøren gerne arbejde med på et andet projekt, hvor rollen er mere dig end denne hvor du fik afslag.

Du skal ikke fortælle os at du har ambitioner, du skal vise os det. Den måde du viser os det på, er ved at være igang med faget. Du laver teater, er i en teatergruppe, tager filmskuespillerkurser, laver castingtræning og måske laver du dine egne videoøvelser eller kortfilm. Du skal ikke fortælle os at du er ambitiøs, men vise os det... ellers er du i den store kategori af drømmere!

Hvis du tager et kig på profilerne i vores "offentlige katalog" på dask-online, kan du netop se at vi prioritere at folk beskriver deres ambitionsniveau, og at dette felt også kommer før øvrige erfaringer. 

Mvh
Tommy Duus

Caster og indehaver af www.dask-online.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar