fredag den 20. december 2013

Generaliserende castingvejledning til åbne castingsI ny og næ, i tide og utide... ja ret ofte faktisk arrangeres der åbne castings, oftest til større produktioner som spillefilm.

Hensigten med åbne castings er at afsøge markedet efter nye talenter. Ikke at talenterne skal være nye, men nye for de øjne der betragter dem. Altså caster/ instruktør og producenten.

Langt de fleste åbne castings er rettet mod børn og unge, som af aldersmæssige årsager ikke har så meget erfaring, hvorfor man ikke kender til deres talent før dette er afprøvet, testet ved en casting. Det er imidlertid langtfra alle der møder op til en åben casting der får muligheden for at vise, hvad man er gjort af. Størstedelen sorteres fra fordi de ikke matcher den type (ydre karakter/ udstråling) som produktionen leder efter.

En åben casting består oftest af nogle runder, som foregår samme dag. Ens for alle er, at du skal udfylde et dataskema med personinfo og beskrive sit erfaringsgrundlag. Dertil tages der et castingbillede og du får givetvis i nogle tilfælde mulighed for at præsentere dig kortvarigt foran et kamera. Til denne proces skal du intet forberede, men blot møde op i et givent tidsrum. Der er ingen tilmelding forbundet med en åben casting som naturligvis er gratis.

Næste runde/ eller fase er den egentlige casting, altså prøvefilmenigen af dig. I tilfælde af at du er typen der ledes efter vil du blive bedst om at forberede en scene, oftest samme dag. Denne scene vil typisk være fra manus eller en scene der minder om en scene fra manus. I dette tilfælde får du enetid eller gruppetid sammen med caster og instruktør. Instruktøren vil i langt de fleste tilfælde være til stede her, men ikke nødvendigvis under typecastingen.

Når du har fremvist scenen og modtaget instruktion, er der bare tilbage og vente på et såkaldt "Callback". Du har næppe fået rollen endnu, langtfra faktisk. Der vil være en række castingrunder endnu og gradvist bliver feltet mindre. I denne proces skal I lære hinanden at kende, for det er vigtigt at I kender hinanden og er trygge ved hinanden. Du vil ikke kunne spille troværdigt, hvis du ikke er tilpas. Samtidig skal produktionen være sikker på, at du ikke bare havde en "Heldig dag", men at der en en vis stabilitet i dine præstationer.

Håber det gav afklaring. Har du spørgsmål, er du velkommen til at rettet dem, så tilpasser jeg denne vejledning så den bliver brugbar for så mange som mulig ;-)

God Jul

Mvh
Tommy Duus

Caster og Branchevejleder

www.dask-online.dk


Ingen kommentarer:

Send en kommentar