onsdag den 1. januar 2014

Hvad er din målsætning for 2014 som skuespiller/ eller statist?

www.dask-online.dk hjælper vi vores medlemmer i arbejde på filmproduktioner. Som skuespillere, men også som statister. Formålet er i sidste end, at gøre folk dygtigere og mere bevidste om deres egen kommunikation, så det er lettere for dem at lande den næste rolle.

Vi har mange medlemmer, og deres målsætninger og ambitionsniveau er meget forskellige. Derfor er det vigtigt, at du gør dig tanker om hvad det er du gerne vil i 2014.

Vil du have filmoplevelser?
Vil du udvikle dit skuespillerpotientiale?
Vil du tjene penge på din indsats?

Vil du have filmoplevelser er der masser af muligheder.
Statistopgaver er der masser af, og der søges til alle tænkelige produktionstyper, hele tiden.
Statistarbejde er langt hen ad vejen ulønnet. Du skal gøre dette for oplevelsen og intet andet.

Kortfilm, eller amatørprojekter som skuespiller er bestemt en anden mulighed, som du aldrig må undervurdere. Ønsker du at prøve kræfter med skuespillerfaget er det her du skal starte, men aldrig slutte. Du bliver aldrig for god til at arbejde med genren eller med nye talenter. Kortfilm er ulønnet og du skal udelukkende gøre det for oplevelse, erfaringen og netværket du opbygger ved denne lejlighed.

Vil du udvikle dit skuespillerpotientale?
At medvirke som statist udvikler ikke dit skuespillerpotientale. Statistjobs og skuespillerjobs er to forskellige ting. Ønsker du skuespillerjobs skal du være dygtigere end alle de andre der er til casting, hvis der overhovedet castes.

Der er mange veje til dygtiggørelse, men det koster enten penge eller er meget tidskrævende. Du skal kigge på din pengepung og tage kurser som du tror kan udvikle dig, så du er bedre rustet når du er til casting og på filmoptagelse. Mange ting kan du gøre ganske gratis, det kræver bare en anden tidsmæssig indsats i den anden ende. Vores bedste råd er at du laver dine film selv, eller med andre med ambitioner som dig.

Vil du tjene penge på din indsats?
Du kan tjene penge ved at medvirke i reklamefilm som skuespiller eller statist. Du kan tjene penge ved at lande en rolle i en Tv-serie eller i en spillefilm. Fælles for disse jobs er at der er meget stor konkurrence og at castings til disse projekter oftest er lukkede. Du hører aldrig om dem mm. du inviteres til dem. En invitation kan komme via din DASK-online profil, eller via det netværk du selv har skabt fra tidligere produktioner. Fælles er også, at alle gerne vil tjene penge på deres hobby. Når konkurrencen er stor er det bare endnu vigtigere, at du er dygtigere end alle de andre.

Gør op med dig selv, hvad du vil og hvor meget tid og hvor mange penge du vil ofre for at imødekomme dit mål. Hvor er du på karrierestigen? Start med at få oplevelser, når du har dem er det dygtiggørelse og netværk... først herefter kommer du til at kunne tjene lidt penge.

Men du skal huske, at det langt hen ad vejen kun er uddannede skuespillere i Danmark der kan leve af deres arbejde som skuespillere. Er du ikke uddannet er skuespillererhvervet/ statisttjansen at betragte som en hobby også selvom du i ny og næ skulle tjene nogle håndøre.

Mvh
Tommy Duus

Caster og branchevejleder gennem 15 år.


Har du en profil på www.dask-online.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar