tirsdag den 9. september 2014

Hvem er det der giver dig jobbet, har du tænkt over det?

Ja, det er 100.000 krs spørgsmålet. Hvem er det i bund og grund der giver dig jobbet i den sidste ende? (Som skuespiller, IKKE statist)

I den proces skal vi naturligvis se på hvad det er for en type film du er til casting på, fordi der er faktisk også forskel i de forskellige beslutningsprocesser alt efter hvilken art film vi snakker om. Lad os her i vores tænkte eksempel sige, at du er til casting på en spillefilm.

Lad os starte med at afklare en myte. Det er ALDRIG et formidlingssite der giver dig jobbet. Formidlingssitet formål er at skabe kontakt mellem dig og casteren. Når først denne kontakt er skabt har formidlingssitet løst sin opgave. Det kan tænkes, at du til kortere fiktion lander roller direkte på dit blanke ansigt, men IKKE til spillefilm.

Kontakten til dig og casteren kan ske, via en personlig henvendelse via din castingprofil (Lukket casting), ved at du ansøger et opslag eller ved at du møder op til en åben annonceret casting. Alt dette er formidlet via formidlingssiden for at skabe kontakt.

Lad os da afklare en myte mere. Det er ikke casteren der giver dig jobbet! Casterens grundlæggende opgave er indledningsvis at afsøge emner i marken som matcher filmens karakterer. Dette er gennemgået meget nøje med filmens instruktør, som i danske produktioner ofte også er indeover skrivefasen. Når der ligger en klar fysisk og psykologisk profil på karakterne kan casteren begynde sin sorteringsopgave. Her er formidlingssites en af casterens værktøjer. Medier, sociale medier og eget arkiv samt opsøgende arbejde andre muligheder.

Til castingen på spillefilm er instruktøren oftest med til castingen, ikke nødvendigvis fra første castingrunde, men oftest. Det er instruktøren som har det kunstneriske ansvar for filmen og denne der skal arbejde tæt sammen med skuespilleren i hele processen. Derfor er det af stor vigtighed at der udover de skuespillermæssige færdigheder også er en personlig kemi mellem skuespiller og instruktør, for at et frugtbart samarbejde vil fungere.

Men så er det oplagte svar jo, at det er instruktøren der giver dig jobbet. Men lad os her atter afklare en myte. Det er IKKE instruktøren der giver dig jobbet, men derimod producenten. Ham med pengene. Det er enerådigt ham der bestemmer, hvem der skal lande hvilke roller i den sidste ende. Han har en masse kommercielle interesser i at der skal sammensættes det “rigtige” cast. Filmen skal i biografen og tjene penge til produktionsselskabet i den sidste ende.

Kort fortalt er det producenten der bestemmer, men han lytter naturligvis til sin instruktør som han jo også har ansat til opgaven, ganske som instruktøren lytter til casteren. 

I bund og grund er der faktisk ikke så meget du kan gøre selv, for at påvirke castingprocessen når den er i gang. Der hvor dit arbejde er som skuespiller, er lang tid før.

Du har ingen indflydelse på hvilken type du er. Du kan kun vægtregulere dig, men det må generelt anses at være en dum og sundhedsfarlig ide. Håret kan klippes og farves, så det tages der altid hensyn til. (det er derfor du altid skal lade håret gro!!!) Du kan altså være nok så dygtig en skuespiller, men hvis du ikke matcher den fysiske karakter (typen) kommer du slet ikke til casting. Når du så kommer til castingen, handler det i lige så høj grad om kemi mellem dig og instruktøren, foruden dine skuespillerfærdigheder og samarbejdsevner skal i sammen finde den psykologiske profil. Og sidst skal producenten kunne se “krummer” i dig, alt sammen mens du skal passe sammen med det øvrige cast.

Der hvor du selv har en afgørende finger med i spillet, er ved at være synlig og kontaktbar hele tiden. Via formidlingsider, arkiver, hjemmesider, blogs og sociale medier. Du skal være “Top of mind”. Ved at have en opdateret castingprofil som sælger dig neutralt, så du kan få så mange “rigtige” castingcalls. Ved konstant at dygtiggøre dig ved at tage kurser, teorilæsning, reflekteren og medvirken i mindre, evt. egen producerede, filmproduktioner (netværksarbejde) 

Du skal altså gøre noget selv, aktivt. Du skal ikke håbe på at telefonen ringer. Du bliver ikke opdaget af at sidde derhjemme. Det er hårdt salgsarbejde, hvor du er den opsøgende så vi i den anden ende ved du findes...


Held og lykke derude ,-)

Mvh
Tommy Duus

Caster og branchevejleder

Opret profil? KLIK HER

Ingen kommentarer:

Send en kommentar