tirsdag den 23. september 2014

Sådan finder vi vores statister

Mange gange når man står på den ene side, kan det være en god ting at forsøge at sætte sig ind i hvad der foregår på den anden side. Hvad er det for en proces der går forud og hvad er det for en proces der er undervejs fra vores skrivebord når vi koordinere statister.

Statisternes funktion i filmproduktioner er meget vigtige. Statisterne er en slags levende kulisse. Uden denne levende kulisse, får filmen ikke sit troværdige udtryk og illusionen brister. Film er jo illusion, men kunsten er, at vi på den anden side glemmer det for en stund, og gerne mens vi ser filmen. Brydes denne illusion undervejs, af en eller anden årsag... kalder man det i filmsprog "Støj". Et klassisk støjeksempel er hvis du ser en fejl i filmen, hvor en skuespiller eksempelvis har en rød trøje på i et klip og en blå trøje på i det næste klip. Der er fejl i alle film, og nogle gør en dyd ud af at finde dem. Kunsten er så bare at skjule dem, så de ikke støjer i din oplevelse af filmen.

Ganske når man caster skuespillere, og skal finde det "Rigtige" cast, så skal man også finde de "Rigtige" statister. Det er bestemt ikke ligegyldigt, som mange nogengange kunne tro. "Man ser jo kun folk så kort, uskarpt og nogle gange så langt væk, at det vel næppe gør noget". Men det gør det, hvis man skal bevare illusionen.

Når man finder statister, leder man efter typerne. Køn og alder, hårlængde og udstråling og langt hen ad vejen også bopæl. Folk der bor i nærområdet vil altid blive prioriteret, af praktiske grunde... Hvis de altså er "Rigtige".

Vores værktøjskasse er vores database, hvor vi i skrivende stund har omkring 25000 profiler. Det lyder af mange, og er det skam også, men alt for mange har slet ikke billede på deres profil, hvorfor de aldrig får jobs. Et vellignende nyt billede er altafgørende for om vi ringer.

De fleste statistopgaver skal man dog selv være opsøgende på. Statistarbejde er ulønnet og optagelserne er oftest på hverdage, hvorfor statisterne skal tage fri fra arbejde eller skole for at være med. Når vi ringer folk op, ringer vi ofte forgæves fordi folk har andre planer. Tilmelder man sig derimod et opslag, kender man i forvejen præmissen. Vi ringer altid dem op som tilmelder sig først... Hvis de altså er "rigtige".

Hos os på DASK-online kan alle med en gratis profil søge statistopgaver på lige vilkår med vores betalende medlemmer. Vores betalende medlemmer vil dog altid stå øverst, så det er dem vi først ringer til... Hvis de er de "rigtige".

Håber det gav lidt indsigt... og husk nu billede og husk at ansøg de statistjobs du gerne vil have, der hvor du kan og har lyst... og HUSK, fortryder du kan du altid afmelde dig igen ;-)

Se alle aktuelle statistopgaver her: http://www.dask-online.dk/2010/nyheder.asp?kategori=3 


Mvh
Tommy Duus

DASK-online

Ingen kommentarer:

Send en kommentar