tirsdag den 9. december 2014

Hvilke filmproduktioner koordinerede DASK statister til i 2014


Dette var vores spørgsmål 4 i vores julekonkurrence og svaret er:

I 2014 koordinerede DASK statister til: Spillefilmen "Afvej", spillefilmen "Krummerne", spillefilmen "Far til 4", spillefilmen "9. April" og spillefilmen "Sommeren 92".


Klik på billedet og se traileren

Vi var assisterende koordinatorer på Tv-serien "Arvingerne", Spillefilmen "Ballon", spillefilmen "Kollegiet", spillefilmen "Klovn", Novellefilmen "Bokser", Tv-serien "Dicte" mv.

Alle andre statistopgaver har vi blot formidlet på vores hjemmeside.Mange deltog og mange svarede forkert. Faktisk var det svært at finde nogle som havde svaret rigtigt.


Vi forstår godt hvorfor det er svært, og vi havde heller ikke forventet andet.


Mange forveksler castings med statistkoordinering. Men casting har intet med statistkoordinering at gøre. Casting er den proces skuespillere skal gennemgå inden de lander rollen. Ikke statister.


Mange nævnte produktioner som "1864", "Tarok" "Sorg og Glæde" osv. Det er alle produktioner som ligger før 2014.


Vores spørgsmål lød på hvad DASK koordinerede statister til i 2014, og her hopper kæden for alvor af. For hvad koordinere vi og hvad hjælper vi andre med at koordinere? Det kan være svært at gennemskue, og her er vores helt grundlæggende store kommunikationsopgave, som vi stadigvæk skal blive bedre til at løse.


Når vi koordinere statister, er det OS der ringer rundt og OS du møder på optagelserne. Vi er DE eneste i landet der BÅDE koordinere statister, hjælper (assistere) andre statistkoordinatorer men samtidig også "bare" formidler statistopgaver uden at vi har noget med produktionen at gøre.


Det samme gør sig gældende på castingsiden. Vi caster, assistere andre castere og formidler castings. 


Vi skønner derfor at have fingrene direkte, eller inddirekte i 80% af al filmproduktion (fiktion) i Danmark. Husk her på at vores opslag jo "bare" er toppen af isbjerget! langt de fleste opgaver er lukkede og kommer gennem direkte henvendelser via Plus+ profilerne eller databaseadgangen for producerende.


2015 kommer vi til at skrue endnu mere op. Vent at se ,-)


Mvh
Tommy Duus

caster og branchevejleder

www.dask-online.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar