onsdag den 14. januar 2015

De svære odds for børneskuespillere

Filmbranchen er en hård branche, ikke mindst for de små. Ikke at arbejdet er hårdt, det er der jo så meget der er... heller ikke at de bliver behandlet dårligt, det gør de bestemt ikke...

Men at lande rolle, se det er svært.

Dem der oftest lander rollen er dem der har erfaringen. De børn der har prøvet det før. Sandsynligheden for at du som førstegangsskuespiller lander en hovedrolle i en spillefilm eller en tv-serie er stort set ikke eksisterende.

Jo yngre du er, desto større er chancen for at det kan ske.

Når vi eksempelvis søger 12 årige piger og drenge til årets julekalender, er der helt klart en mulighed for at man kan lande rollen uden erfaring. Af den årsag alene, at det i sagens natur er begrænset hvor mange piger i den alder der i forvejen har denne erfaring. Søgte vi 15 årige, ville antallet af unge med filmerfaring være mangedoblet. men som 12 årig er du bare oppe mod noget andet. Mængden af ansøgere.

Hvis du har prøvet at stå i kø til en åben casting, så ved du hvad jeg snakker om. Der står ikke hundrevis, men tusindvis. Unge som dig. Men husk, de leder jo kun efter ganske få.

Først skal du være typen og have den rigtige modenhed.
Dernæst skal du kunne spille...
Dernæst skal du kunne formes af instruktøren casteren
og endeligt spejdes der til din erfaring og din stabilitet!
og... så er der stadig kun en der lander rollen!

Alt imens, at vi har castet dine forældre... deres engagement er nemlig også vigtigt. De skal kunne gribe dig i den anden ende.

Råd: Du skal have erfaring og dygtiggørelse igennem flere år. Det er altså en skrøne at nogle kommer direkte fra gaden og lander rollen. Det er en kombination af mange ting. Husk altid på at de der lander rollerne, også var i samme båd som dig. De havde ingen erfaring. Du skal være opsøgende på film og teaterprojekter og ikke være kræsen. Når de er der skal du prioritere det. Der skal ofres noget. Du kommer ikke på landsholdet hvis du ikke træner og bruger tiden på det. De der lander rollerne kommer ikke sovene til det.

Bedste råd: Lav dine egne film...


Op på hesten... næste gang er lykkens gang


mvh
Tommy Duus

caster

www.dask-online.dk 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar