mandag den 29. februar 2016

Sådan finder du skuespillere til din kortfilm


Sådan finder du skuespillere til din kortfilm

Søger du efter skuespillere eller søger skuespillerne efter dig? Kan du se forskellen?

Kortfilmskabere er oftest førstegangsfilmfolk eller unge tilknyttet en medieskole eller medieuddannelse og er derfor ikke bekendte med mange af castingens funktioner og effekter. Begår man fejl i denne proces skader det filmen i den sidste ende.

Men man lære af sine fejl, vil nogen måske sige... men derfor er der ikke noget grund til at snuble unødigt.


Derfor disse råd til processen:

1. Start din castingproces allerede i ideudviklingsfacen.
Mens du skriver, kig efter typer... Din tid er meget kort, fordi du typisk på kortfilm har en deadline eller fordi I er få om flere opgaver. Langt de fleste starter castingprocessen alt for sent... ofte som det sidste. Det betyder at dem der vil være bedst i rollen, måske ikke kan grundet den korte frist?


2. Lav altid lukkede castings
Inviter de skuespillere du gerne vil have til casting. DU skal vælge, hvem du gerne vil have med. En af de største fejl i castingprocessen er, at skuespillere findes via opslag på formidlingssider eller via facebook. Det er ikke skuespillerne der skal finde dig, men dig der skal finde dem. Du spilder tid på alle de forkerte mennesker... tid du ikke har. Fokuser på dem DU synes er interessante.

Skuespillerne er dem der fortæller din historie. Tager du den første og den bedste bliver din film derefter. Det er naturligvis dit valg, men en skam for det endelige resultat.

Opslag på formidlingssites og FB er fantastiske til statister... IKKE skuespillere, der er kæmpe forskel.

Anvender du opslag eller facebook i din rekruttering skal det være fordi du er i god tid og gerne vil have andre bud end dem du kan finde på anden vis igennem DATAbasen på DASK-online (Husk: Vi har 25000 profiler, du ikke har adgang til... vi hjælper dig gerne. Men skriv til os/ ring!)


3. Lav en casting
Resultatet af de 2 første punkter munder tit ud i at skuespillere ikke når at blive castet overhovedet. Den manglende tid og opslag på FB gør at du engagere folk ubeset og dette er en KÆMPE fejl. Sandsynligheden for at folk rent faktisk ligner deres billede og at de kan det de skriver skal tages med et gran salt.

Er tiden knap, bed folk om at skype, eller at lave en videocasting (CastSelv)

Du laver film. Du skal se folk og vurdere dem fra en skærm. Fungere de ikke her, fungere de heller ikke i din film... Kemien mellem jer skal være intakt. Den får du kun ved at se og snakke med folk.


Statement: Der findes IKKE dårlige skuespillere, kun dårlig casting og mangelfuld instruktion.

Mvh
Tommy Duus

Caster og indehaver af http://www.dask-online.dk siden 1999Ingen kommentarer:

Send en kommentar