tirsdag den 5. april 2016

Søger du skuespillere eller søger de dig?

Søger du skuespillere eller søger de dig?

Kan du se forskellen?

Det er dig der laver film, er det så ikke dig der skal opsøge skuespillere og ikke dem der skal opsøge dig?

Filmproducerende har en uheldig tendens til at søge skuespillere via facebook eller formidlingssites. Men hvorfor er dette uheldigt? og det gør alle da?

Der er mange der gør det, men det er fordi de ikke ved bedre. Facebook og formidlingssites er fantastiske til via opslag at finde statister... ikke skuespillere. Der er kæmpe forskel.

Hvad sker der når du laver opslag efter skuespillere til din film?

Du signalere til omverden at du er tilfreds hvis bare folk "gider", at være med i din film. (For du kan jo ikke tilbyde løn, eller transport... men måske en tør sandwich) Du kommer til at virke uambitiøs og desperat, der tager den første og den bedste. (Ikke at du gør det, men det virker sådan)

Men du skal vide, at for en skuespillerspire er der en kæmpeværdi at medvirke i din filmproduktion. Uanset, hvor på karrierestigen du befinder dig.

Skuespillere hungre efter erfaring og efter at afprøve sig selv som filmskuespillere, men også efter det netværk som giver dem det næste job og det næste.... Bliver du tilfreds med en skuespiller i din film, kommer du jo til at bruge denne skuespiller en anden gang, der er bud efter denne type... eller det kan være din fotograf gør til hans reklamefilm... Det er værdien for skuespilleren. Et gratis filmskuespillerkursus?!

Men det er kun dig, der ved hvad du søger. Lader du skuespillerne være opsøgende på dig modtager du i øst og i vest, og du skal bruge oceaner af tid på at besvare mails frem og tilbage... selv på folk som slet, slet ikke matcher dine ønsker...

Det meste af tiden går dog på at vente på at den "Rigtige" søger... mens du venter går tiden. Tid du faktisk slet ikke har, vel?

Når du laver et opslag, satser du på at den "rigtige" ser dit opslag, synes dit projekt er spændende, kan på de pågældende datoer og rent faktisk vælger at skrive til dig... Det er en lang række af tilfældigheder, der skal til før du rammer den "Rigtige".

Så med mindre, du laver opslaget flere uger før optagelserne er der måske sandsynlighed for bid.


Men hvordan gør du så?

Der er faktisk en løsning, hvor du finder dem du gerne vil have med og får en afklaring med det samme. Der er ingen ventetid eller skriverier frem og tilbage...

Logger du på www.dask-online.dk kan du søge blandt tusinder af profiler. Det skulle være mærkeligt om du ikke kan finde nogle gode matches her... (De er sikkert også på facebook, men det er bare ikke sikkert de ser dit opslag?)

Eksempel: Laver du et opslag hvor du søger en mand i 30erne i KBH med mørkt hår, som kan spille hovedrollen i din ulønnede kortfilm over 2 dage... venter du en uge så får du 25 henvendelser.
5 er fra kvinder, 5 er fra mænd i start tyverne og 5 er fra mænd ældre end 50. 5 er interesserede, men kan ikke de dage i optager og 2 er lyshårede. 3 matcher din beskrivelse... men er man "Rigtig" fordi man er mørkhåret og i 30erne... nej vel? Det kommer jo lidt an på rollen, og måske også den kvindelige hovedrolle som I jo allerede har valgt? Det er meget mere komplekst.

Nu har I ventet i en uge. Der er kommet noget, men ikke hvad i håbede på. I tager kontakt til den bedste af de 3 over mailen og aftaler det videre forløb og afmelder de 2 andre... Ubeset og uden casting, for det var tiden ikke til?

Melder manden sig syg eller udebliver han er I på skideren! Møder han op, håber I på at billedet var vellignende og det han skrev på CVet er rigtigt?

I Stedet for opslag!
Via databasen er der PT. 40 der matcher denne beskrivelse. Ud af dem vil i hurtigt kunne frasortere de 30... som ikke passer. Men der er 10 som kunne være den rigtige. I Ringer til de 10. 4 kan ikke på disse datoer og en vil kun have lønnet arbejde.

Det tager ca. 2 timers effektivt arbejde. (I venter ikke en uge)
I snakker med folk og opbygger herved et tillidsforhold
I arrangere en casting og forstærker jeres forhold

Den I vælger ved I fungere sammen med jeres hovedrolle og kan faktisk mere end det han skriver også ligner han sig selv.

Skulle han udeblive har i 4 andre i en prioriteret rækkefølge i faktisk kan ringe til... for dem afmelder i naturligvis ikke... I er naturligvis smarte og har givet dem mindre roller. Skulle der opstå et problem har i den næstbedste på settet alligevel ;-)

Kan du se det??? Ellers se FB opslag nedenfor??Mvh

Tommy Duus

Caster og Branchevejleder


Ingen kommentarer:

Send en kommentar